enslde
Pon-Pet: 8:00 - 16:00
+386 40 754 996   |   +386 31 622 366   |  +43 664 465 1071                                       [email protected]
Verificiran
ISO 3834-2, EN 1090-2 EXC2
EN ISO 13614-1, DIN EN ISO 9606-1
Najboljši
V panogi
KATALOG
Povpraševanje

SCHNEEKLUTH WAKE EQUALIZING DUCT – W. E. D

Približno 3.000 ladij je bilo opremljenih z WED in ustvarjajo ogromne prihranke kot neposredno prednost.
Wake Equalizing Duct (WED) je sistem za izboljšanje ladijskega pogona in ekonomičnosti delovanja, ki ga je razvil prof. Schneekluth v Cupertinu z raziskovalnim laboratorijem Duisburg.

SCHNEEKLUTHOV IZENAČEVALNI KANAL

PRIHRANEK Z GORIVOM DO 12%
*To pomeni prihranek goriva ali večjo hitrost

ZMANJŠANJE VIBRACIJE DO 50%
Izjemno zmanjšanje obrabe materiala
Zmanjšanje poškodb zaradi napetosti
Zaščita elektronske opreme
Udobnejše bivalne in delovne razmere
Izjemno izboljšanje zdravstvenega stanja osebja

WED IMA NAJKRAJŠI ČAS POVRAČILA IN BREZ NAKNADNIH STROŠKOV!

Glavna prednost je varčevanje z energijo, ki je posledica različnih učinkov. Te je mogoče razlikovati na naslednji način:

– Izboljšanje učinkovitosti propelerja zaradi večjega aksialnega pretoka in enakomernejše porazdelitve hitrosti po površini diska. Prvi učinek je bolj dominanten. Meritve na modelu kontejnerske ladje kažejo, da se kot nagiba toka navznoter v ravnini za kanalom zmanjša z 20° na približno 7° glede na vzdolžno os ladje. Asimetrična razporeditev polovičnih kanalov daje vodi, ki vstopa v propeler, smer vrtenja, ki je nasprotna smeri vrtenja, ki jo posreduje propeler. Tako je izguba zaradi vrtilne energije pri pranju propelerja manjša.
– Zmanjšanje ločevanja toka na naknadnem telesu. Ta učinek je najbolj razširjen in se izraža v zmanjšanju deleža zmanjšanja potiska.
– Ustvarjanje vzgona s komponento sile naprej na odseku aeroprofila na podoben način, vendar ne tako pretirano kot v Kortovem kanalu.
– Enakomerni tok zmanjša vibracije, ki jih povzroča propeler. Izboljšavo je mogoče uporabiti v ta namen, če izstopijo prvotno slabi pretočni pogoji, ali pa se lahko uporabi za povečanje premera propelerja, ker takrat postanejo dovoljeni manjši razmiki konic, kar posledično izboljša učinkovitost. Ta učinek doslej še ni bil preizkušen.
– Zmanjšanje tresljajev propelerja zaradi zmanjšane obremenitve konice propelerja v zgornjih kvadrantih.
– Izboljšanje kakovosti krmiljenja od bolj izravnanega toka do krmila. Pri lopatastih krmilih postanejo daljši zgornji deli učinkovitejši zaradi večje hitrosti pretoka.
– Izboljšanje sposobnosti ohranjanja smeri zaradi povečane površine bočne ravnine zadaj
– Ko je kanal naknadno nameščen na obstoječo ladjo, ne pride do nobenih konstrukcijskih sprememb in nobenih sprememb v zasnovi propelerja.
– Ponuja možnost vgradnje naprav za zaščito propelerja pred ledom.

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaVrnite se v trgovino